Werken Bij | Het verhaal van Dirk Guijt

Solliciteer nu:

LR Dirk Guijt 005

Drie vragen aan:

Het verhaal van Dirk Guijt

Teamlead Data Science, Teamlead Besturing & Data (IT)

Kun je jezelf even voorstellen?

‘Tijdens mijn studie Informatica in Delft maakte ik kennis met data science, dat vond ik zó interessant dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Data kunnen je verschrikkelijk veel vertellen en leren. Ik ben sowieso heel leergierig en wil altijd van alles het fijne weten. Ik fiets, ik loop hard en kampeer graag. Ik hou van bordspelletjes en maak een beetje muziek. Ik ben ook dol op knutselen. Zo heb ik mijn kerstboom ‘slim’ gemaakt: je kunt ertegen praten en hij heeft 144 lampjes die je individueel kunt aansturen, zodat ze volgens verschillende patronen kunnen knipperen.’

Infographic Werken Bij Dirk Guijt

Waarom werk jij met plezier bij Royal FloraHolland?

‘Dit bedrijf is uniek, zo’n grote veiling vind je nergens ter wereld. Het is veelzijdig, je hebt te maken met commercie, finance, logistiek, online platforms. Al die disciplines leveren enorm veel data, dat maakt dit bedrijf voor mensen zoals ik tot een ware speeltuin. En we zijn nu bezig met de grootste logistieke verandering in de geschiedenis van de veiling, daar kun je vanuit data science enorm aan bijdragen.’

4 J2 A0149

Waar ben je trots op?

‘Toen ik hier vijf jaar geleden kwam, stond het gebruik van data science nog in de kinderschoenen. Nu heeft datagedreven werken een stevige basis en werken we met z’n allen aan heel gave digitale projecten. We hebben met het hele team bijvoorbeeld kunnen bijdragen aan verbetering van commerciële en logistieke processen. Ik ben er trots op hoeveel je kunt bereiken binnen dit bedrijf.’