Werken Bij | Het verhaal van George Meisl

Solliciteer nu:

RFH Logistiek Georg Meisl 09 1

Samen werken aan het oogsten van waardering
Het verhaal van Georg Meisl | Logistiek Medewerker

Het verhaal van Georg Meisl | Logistiek Medewerker

Werken bij FloraHolland is ook een soort topsport, vindt sportleraar Georg Meisl (25). “Je moet met elkaar een prestatie leveren. Eén team, één taak.”


Een team, een taak

“De bloemenveiling heeft altijd werk”, vertelde een vriendin van Georg hem begin dit jaar. Georg, werkzaam als hotelsupervisor, was op zoek naar iets anders en dan bij voorkeur iets dat ook goed te combineren was met zijn andere activiteiten: voetbaltraining en sportlessen geven. De woorden van zijn vriendin spraken hem aan. En nu, een paar maanden verder, heeft hij geen spijt van zijn keuze: “Het werk bevalt me, en andersom is iedereen ook blij met mij.” Dat komt misschien omdat Georg het werk net zo serieus neemt als zijn sport: “Ik hou ervan om netjes te werken. Dat is veilig en goed voor ons en fijn voor FloraHolland. ” En daarin houdt hij ook graag zijn teamgenoten scherp: “We zijn één team, met één taak.”

Royal Flora Holland Verdeelproces 20190325 03

“Eenmaal thuis heb ik nog een groot deel van de dag voor mezelf”

George Meisl - Logistiek Medewerker

Doorgroeimogelijkheden

Zijn inzet wordt gezien en gewaardeerd, want inmiddels is Georg naast verdeler ook padbeheerder en werkt hij als plantentester in het laboratorium. “De veiling heeft niet alleen altijd werk, er zijn ook heel veel doorgroeimogelijkheden hier.” Georg werkt twintig uur per week en heeft daardoor voldoende tijd over om sportlessen te geven in een fitnessclub en voetbaltraining aan de pupillen van Sporting Martinus in Amstelveen. “Als ik, kort na de middag, thuiskom heb ik tijd voor mezelf, en 's avonds ga ik dan training geven. Vroeg opstaan is voor hem geen probleem: “Na tien minuten ben ik klaarwakker.”

Vrijheid

Royal Flora Holland 20160510 06

De sfeer op de werkvloer is prima, vindt hij: “Ik stel me er bewust op in: 'vandaag ben ik lekker vrolijk'. Lukt dat een dagje wat minder, dan vragen mensen meteen: 'gaat het wel'? Mensen zijn erg betrokken op elkaar. Er ontstaan zelfs mooie vriendschappen hier. Mensen die ook na het werk met elkaar optrekken.” Georg ervaart, in tegenstelling tot zijn vorige baan, veel vrijheid, zowel in het werk: “Het is heel zelfstandig werk. Na de dagstart kun je gewoon je eigen gang gaan”, als daarna: “Je hebt meer vrijheid in je leven. Na je werk ben je wakker en heb je nog de hele dag.”